Työpaikan verkkoyhteys on yksi niistä asioista, joissa “tein itse ja säästin” ei yleensä päde. Rahaa säästyy varmemmin, kun valitset kustannustehokkaan sisäverkon ja ammattilaiset sen toteuttamaan.

Paras sisäverkko yritykselle määräytyy tarpeiden perusteella. SD-WAN-sisäverkko on nappivalinta niille yrityksille, joilla on useita toimipisteitä. Kun kiinteän linjan hankkiminen on kallista tai hankalaa, SD-WAN säästää lompakkoa: se on operaattoririippumaton eli se voidaan rakentaa minkä tahansa operaattorin verkon päälle – yhden tai useamman.

Ketteryyttä lisää myös SD-WANin helppo käyttöönotto ja muokattavuus. Yrityksen oma IT voi tehdä käyttöönoton, tähän tarvitaan vain nettiyhteys ja SD-WAN-laite. Kun kaikki on saatu pelittämään, sisäverkkoa on helppoa myös hallinnoida ja muokata yhdestä ja samasta paikasta. Liikennettä voi esimerkiksi priorisoida kätevästi yrityksen tarpeiden mukaan – joskus toimitusjohtajan Teams-kokous on tärkeämpi kuin olohuoneen Spotify-striimaus.

Turvalliset yhteydet

Kun ketteryyden lisäksi kaivataan myös turvallisuutta, SD-WAN ei petä. SD-WANin kahdennus, eli eräänlaisen varajärjestelmän luominen, on helppoa: verkon omistaja voi hankkia usean operaattorin linjat ja päättää ne samaan SD-WAN-laitteeseen. Kahdennus varmistaa, ettei yksittäisen laitteen pettäminen halvaannuta koko yrityksen toimintaa. 

Tietoturvallisuutta lisää myös jatkuva reagointi: älykkäät laitteet etätoimipisteissä pystyvät itse raportoimaan tietoturvatilanteensa SD-WANin avulla ilman, että kaikkea liikennettä kierrätetään keskuspalomuurin kautta, kuten usein MPLS-verkon kanssa tehdään. 

Verkon jatkuvuutta voidaan lisätä myös hajaannuttamalla yrityksen liikenne eri putkiin: VOIP voidaan reitittää kiinteään linjaan ja muu liikenne 4g-linjaan.

Ammattilaiset apuun

Vaikka SD-WAN onkin mahdollista ottaa käyttöön lähes itsenäisesti, kannattaa luottaa ammattilaisiin, jotta toteutus ja ylläpito sujuvat ilman ongelmia. Huolehdimme tietoturvallisuudesta SoftAvenuen verkkoinsinöörit ovat alansa huippuosaajia, ja koko verkkotiimi on Ekahau ECSE-sertifioitu. Verkkotiimistämme löytyy myös nippu muita sertifikaatteja muun muassa Ciscolta ja Arubalta. 

Me löydämme ratkaisut kiperiinkin tilanteisiin, emmekä koskaan jätä asiakasta pulaan. Jos et vielä ole varma, onko SD-WAN se kaikkein paras sisäverkko yritykselle, ota yhteyttä niin mietitään asiaa yhdessä!