Digitaaliset kalenterit ovat olleet käytössämme jo vaikka kuinka pitkään. Digitaalisten kalentereiden päälle tapaamisten sopimiseen on kehitetty monia kolmannen osapuolen sovelluksia, kuten Calendly. Microsoftilla on kuitenkin palveluvalikoimassa oma vaihtoehto oman digitaalisen kalenterin integroimiseen esimerkiksi verkkosivuille julkaistuun varausjärjestelmään. Sen nimi on Microsoft Bookings. Bookings eroaa monesta muusta kolmannen osapuolen tuotteesta siten, että se integroituu realiajassa kulloisenkin henkilön omaan kalenteriin ja tapaamisia voi hallita suoraan Outlook-kalenterista.

Microsoft Bookingsin periaatteena on saada asiakkaalle saumaton näkymä esimerkiksi asiantuntijoiden kalentereihin ja päästä web-portaalin kautta varaamaan suoraan aikoja yrityksen työntekijöiden kalentereihin. Kalenterivaraukset voivat olla esimerkiksi myyntiaiheisia tai sitten suoraan asiantuntijatyötä. Eri tyyppisiin kalenterivarauksiin voidaan rakentaa omia, räätälöityjä työnkulkuja. Asiantuntijatyövaraukseen voidaan suoraan lisätä hinta ja sitä kautta saada rakennettua asiakkaalle esimerkiksi automaattisesti lasku. Microsoftin PowerAppsin ja Flown kautta oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

Microsoft Bookings mahdollistaa siis realiaikaisen Outlook kalenterin Free/Busy -näkymän yrityksen räätälöimälle Internetsivulle.

Kalenterivarausjärjestelmää pääset testaamaan suoraan tästä linkistä.