Se tietoturva.

Turvallisuus ja turvallisuuden tunne ovat ihmisen tarvehierarkian kantavia tukipilareita. Tietoturva on osa itseään suurempaa kokonaisuutta ja muutamat menneet vuodet ovat osoittaneet sen tärkeyden elämän monilla osa-alueilla. Säännöllisen epäsäännöllisesti tietoturvaan liittyvät tapahtumat päätyvät lööppeihin yhä useammin ja asia, joka oli ennen harvojen murhe, koskettaa nykyisin niin kuluttajia kuin yrityksiä. Lukujenkaan varjossa ei tilanne vaikuta kovin ruusuiselta, sillä IBM:n selvityksen mukaan keskimääräinen hinta tietomurrolle vuonna 2021 oli lähes kolme miljoonaa euroa alle 500 henkilön yrityksissä. Connectwisen kyselytutkimuksen mukaan 76% pk-yrityksistä oli ollut ainakin yhden hyökkäyksen kohteena ja 73% kertoi saavuttaneensa pisteen, jossa tietoturvahuolet vaativat toimenpiteitä.

On ollut kuitenkin ilo huomata, että yhä useampi yritys panostaa tietoturvaan ja huoli omasta datasta nousee esille eri yhteyksissä. Työkaluja uhkien torjumiseksi otetaan käyttöön ja päätöksenteossa tietoturvan merkitys on korostunut. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut valinnan vaikeus – työkaluja, palveluntarjoajia ja tilkittäviä aukkoja ilmestyy kuin sieniä sateella. Tämän kaiken kohinan keskellä hyvätkin käytännöt ja teknologiat voivat olla hampaattomia, jos käyttöönotto ei ole hallittu ja kaikkia ympäristön vaatimuksia ei ole huomioitu.

SoftAvenuen ratkaisu tähän on SoftAvenue Managed Endpoint Security

Microsoftin palveluja käyttävä on saattanut huomata, että lisenssien kattamat palvelut muuttuvat tiuhaan ja juuri hetki sitten käyttöön otetulla palvelulla nimikin on ehtinyt vaihtua. On saatettu hankkia kattava lisenssi, mutta ei tarkalleen tiedetä, mitä itse lisenssi sisältää. Vaihtoehtoisesti on saatettu hankkia lisenssi juuri sen sisältämien palveluiden vuoksi, mutta ominaisuuksia ei välttämättä hyödynnetä puuttuvista tai virheellisistä konfiguraatioista johtuen. Juuri tähän haluamme puuttua, sillä meille on tärkeää, että asiakas saa sen mistä maksaa.

Mikä on SoftAvenue Managed Endpoint Security (SMES)?

Yksinkertaisuudessaan SMES on kokoelma hyviä ja tosielämässä testattuja käytäntöjä sekä konfiguraatioita yrityksen datan ja päätelaitteiden suojaukseen. Tavoitteemme on ollut luoda palvelu, jonka käyttöönotto on helppoa ja jolla saadaan Microsoft 365 -lisensseistä puristettua kaikki irti. Kantavana rakenteena toimii Microsoft Defender for Business, joka sisältyy Microsoft Business Premium -lisenssiin.

SoftAvenue Managed Endpoint Security sisältää seuraavat osa-alueet:

 • Intune
  • Komentokeskus
  • Päivitysten jakelu
  • Identiteettien, laitteiden ja sovellusten suojauskäytännöt
  • Raportointi
 • Defender for Endpoint
  • Endpoint Detection & Response
  • Antivirus
  • Palomuuri
 • Defender for Office

Nämä palaset muodostavat holistisen kokonaisuuden, joka suojaa niin päätelaitteita, identiteettejä kuin pilvessä olevaa dataa.

Miksi valita SoftAvenue Managed Endpoint Security?

Yksinkertaista: lähes jokainen yritys joutuu jonkinlaisen tietomurron tai kalasteluyrityksen kohteeksi. Tähän SMES tarjoaa kattavan ja kustannustehokkaan ratkaisun erilaisten kyberuhkien torjuntaan:

 • Tehokas päätelaitteiden suojaus: Microsoft Defender tarjoaa monikerroksisen suojauksen päätelaitteelle ympäristössä kuin ympäristössä. Kehittyneet EDR ominaisuudet sekä algoritmit yhdessä antivirus- ja palomuurikomponenttien kanssa tunnistavat ja pysäyttävät uhat ennen kun ne ehtivät aiheuttaa vahinkoa.
 • Hälytykset ja niihin reagointi: kun uusia haavoittuvuuksia havaitaan, asiantuntijamme saavat ilmoituksen ja voimme välittömästi päivittää laitteet uusimpaan versioon, ettei aukkoja ehditä hyödyntää
 • Turvallista etätyöskentelyä: SMES tarjoaa turvaa käyttäjälle ja laitteelle sijaintiriippumattomasti. Tietoturva seuraa käyttäjän mukana konttorilta kotitoimistolle.
 • Kustannustehokkuus: Kaikki palvelut on niputettu Business Premium lisenssin alle, eikä tarvetta lisäosille tai kolmannen osapuolen palveluille ole. Myös käyttöönotto on tehty sujuvaksi niin asiakasta kuin asiantuntijaakin ajatellen.
 • Ajantasaiset käytännöt: seuraamme ja kehitämme jatkuvasti, jotta tänään käyttöönotettu palvelu säilyttää tehokkuutensa huomennakin.

 

Lue lisää SMES-palvelusta täältä!